HAAL
ALLES
UIT
JEZELF.

Als topsporter word je geconfronteerd met een waaier aan unieke uitdagingen. Wanneer je op niveau presteert, vormt dit geen probleem. Maar om op te niveau te blijven moet je mentaal blijven vernieuwen, zo bewaar je je potentieel. De weg naar boven is makkelijker dan er te blijven !  YOUMII biedt aan de hand van sportpsychologie een totaalaanpak om de focus te houden op wat echt telt: de prestatie.

HAAL
ALLES
UIT
JEZELF.

Als topsporter word je geconfronteerd met een waaier aan unieke uitdagingen. Wanneer je op niveau presteert, vormt dit geen probleem. Maar om op te niveau te blijven moet je mentaal blijven vernieuwen, zo bewaar je je potentieel. De weg naar boven is makkelijker dan er te blijven !  YOUMII biedt een totaalaanpak om de focus te houden op wat echt telt: de prestatie.

Als topsporter moet je op elk moment presteren. Je sponsors, je fans en je entourage leggen een prestatiedruk op die je in geen enkel ander beroep ervaart. Vanaf je tegenslagen ervaart (blessures, pech), kan je snel in een negatieve spiraal belanden. Leren welke focus je kiest is hierbij essentieel in de sportpsychologie. Je moet denken met je rationele kant, niet met je ego. 

WAAROM YOUMII?

WAAROM YOUMII?

Persoonlijke begeleiding, waar
en wanneer het nodig is.

Bij YOUMII gaan we voor de totaalaanpak. We beperken ons niet tot sessies met een therapeut. Wij overleggen constant met je entourage (kinesist, physical coach etc.) om ervoor te zorgen dat jij begeleiding krijgt op jouw maat.  

Focus op wetenschap en sportpsychologie

Cognitieve therapie staat centraal in onze begeleiding. Het is een redelijk nieuwe vorm van sportpsychologie die uitgaat van de gedachten en ervaringen van de sporter. Deze therapie is wetenschappelijk onderbouwd en heeft reeds sterke resultaten behaald, zowel in de sportwereld als elders.  

Mentale training toegepast op de sporter.

Onze therapeut, Tom Horemans, is gespecialiseerd in topsportbegeleiding omdat hij zelf topsporter was. Na een uitgebreide carrière merkte Tom dat er nog steeds een gigantisch tekort was aan betekenisvolle begeleiding in de sport. Dat heeft hem aangezet om terug in de boeken te duiken. Hij studeerde voor diverse certificaten en als wetenschapper heeft hij een onstilbare honger naar vernieuwde wetenschappelijke studie en informatie in de sportpsychologie. De combinatie van de topsportervaring en zijn studies rond cognitieve therapie maken hem de ideale partner in het overwinnen van je obstakels. 

ONTMOET
MICHAEL

Michael is een topsporter in de motorcross. Net als vele topsporters ervaarde hij een ongezonde prestatiedruk, die uiteindelijk zijn prestaties begon te beïnvloeden. We zijn met Michael aan de slag gegaan. Het doel was om hem terug enkel te doen focussen op het rijden met de motor.

Naast verscheidene sessies hebben we met Michael ook praktisch gewerkt. Zo hebben we hem laten racen tegen motors die sneller konden rijden dan de zijne. Hij kon onmogelijk winnen. Hierdoor was Michael enkel nog gefocust op hoe hij reed, aangezien hij toch zo dicht mogelijk wilde blijven bij de rest. Toen we nadien iedereen dezelfde motor gaven, reed hij met gemak van iedereen weg. Omdat hij niet kon winnen, werd zijn focus zo snel mogelijk rijden. Zijn gedachtenpatroon werd hierdoor weer rationeel. Deze vorm van sportpsychologie leunt zeer hard aan bij de cognitieve gedragstherapie en maakt voor een unieke aanpak.

 

ONTMOET
MICHAEL

Michael is een topsporter in de motorcross. Net als vele topsporters ervaarde hij een ongezonde prestatiedruk, die uiteindelijk zijn prestaties begon te beïnvloeden. We zijn met Michael aan de slag gegaan. Het doel was om hem terug enkel te doen focussen op het rijden met de motor.

Naast verscheidene sessies hebben we met Michael ook praktisch gewerkt. Zo hebben we hem laten racen tegen motors die sneller konden rijden dan de zijne. Hij kon onmogelijk winnen. Hierdoor was Michael enkel nog gefocust op hoe hij reed, aangezien hij toch zo dicht mogelijk wilde blijven bij de rest. Toen we nadien iedereen dezelfde motor gaven, reed hij met gemak van iedereen weg. Omdat hij niet kon winnen, werd zijn focus zo snel mogelijk rijden. Zijn gedachtenpatroon werd hierdoor weer rationeel.

Klaar voor je eerste

sessie?

Laat je email achter en wij contacteren je zo snel mogelijk.

Wat is sportpsychologie?

Sportpsychologie bestudeert gedachten, gevoelens en gedrag van mensen in sportsituaties. Vooral veranderingen aan dat laatste kan op korte termijn een grote impact hebben. Daarom is sportpsychologie cruciaal in het traject van topsportbegeleiding. Wilt u meer info over sportpsychologie? Surf dan naar gerust eens naar allesoversport.nl, daar vindt je een gedetailleerde uitleg over de werking en uitoefening van sportpsychologie.

Waarom is de sportpsychologie aanpak van YOUMII zo uniek?

Tom Horemans bestudeert al heel zijn leven de sportpsycholgie en paste dit ook toe tijdens zijn carrière als topsporter. Op de manier ontwikkelde hij een zijn eigen aanpak, gefocust rond cognitieve gedragstherapie. Het idee om sportpsychologie en cognitieve gedragstherapie te combineren komt voort uit hoe efficiënt de twee kunnen samenwerken. Daarbij is de doeltreffendheid op korte termijn een grote troef. Aan de hand van sessies in de praktijk maar ook op locatie, maakt YOUMII echt het verschil.